Verhuistips

Verhuistips Floriande Makelaars

Heeft u een nieuwe woning gevonden en gaat u verhuizen in de regio Hoofddorp en omstreken? Verhuizen is een hele onderneming waar heel wat bij komt kijken. Als u goed voorbereid en zorgeloos wilt verhuizen, dan zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden. Floriande Makelaars heeft in samenwerking met Oomen Verhuizers voor u een aantal handige verhuistips op een rijtje gezet. Lees op deze pagina hoe u zorgeloos kunt verhuizen!

1. Maak een planning voor uw verhuizing
Uw verhuizing goed voorbereiden is de basis voor een geslaagde verhuisdag. Maar waar begint u? Zorg voor een duidelijke planning. Begin tijdig met het door oude spullen heengaan en beslis wat u weggooit, verkoopt of doneert wat u niet meer nodig heeft. Pak alvast wat spullen in die u gaat meeverhuizen. Dit bespaart tijd en geld. Ga gestructureerd te werk, kamer voor kamer, kast voor kast.

Vergeet niet om tijdig een offerte aan te vragen bij een verhuisbedrijf als Oomen Verhuizers. Zij zullen zorgvuldig met u doornemen hoe u efficiënt kunt verhuizen.

2. Meet grote meubels op
Meet grote spullen zoals een bank, koelkast en tafel op en bekijk of deze door de deuren van uw nieuwe woning kunnen. Het kan erg frustrerend zijn als u er achteraf achter komt dat het niet past. Ook is het handig om tijdig te weten of u een verhuislift nodig hebt om spullen door via een raam of balkon te verhuizen. Bedenk ook alvast waar u alles neer gaat zetten in het nieuwe huis. De inrichting kan natuurlijk nog veranderen, maar plan van te voren waar alles komt te staan. Dit kunt u dan meteen doorgeven aan de verhuizers, zodat alle spullen meteen op de juiste plek komen te staan.

3. Sla overtollige inboedel tijdelijk op
In sommige gevallen kan het wenselijk zijn om tussentijdse opslagruimte te hebben voor uw spullen, bijvoorbeeld om ruimte in uw huis te creëren voor de verkoop-foto’s of wanneer u niet direct uw nieuwe woning kunt betrekken. Via Oomen Opslag kunt direct heel gemakkelijk een opslagbox huren. De opslagbox kan voor uw deur worden geplaatst en indien u dit wenst kunnen de verhuizers van Oomen Verhuizers u ook helpen bij het inladen van de box. De goedkoopste oplossing is zelf inladen in een schone en nieuwe opslagbox van Oomen Opslag.

4. Maak gebruik van professioneel verhuismateriaal
Een verhuizing wordt makkelijker wanneer u speciaal verhuismateriaal gebruikt. Denk hierbij aan materiaal zoals een verhuislift, voor zware spullen van een bovenverdieping of appartement. Het gebruik maken van inloopmatten voorkomt dat uw vloeren onbeschadigd en schoon blijven. Denk ook aan stevige en speciale verhuisdozen voor boeken of schilderijen. Deze kunt u het beste online bestellen op een webshop waar ze professionele verhuisdozen verkopen. Professionele verhuisdozen zijn veel steviger dan verhuisdozen van een bouwmarkt. Let er wel op dat u de verhuisdozen niet te zwaar vult. Maximaal 15 kg werkt het prettigst voor uzelf en voor de verhuizers.

5. Regel geschikt vervoer
Bedenk goed hoe u de spullen gaat vervoeren. U moet wellicht een verhuiswagen, aanhangwagen of busje huren. Wanneer u uw spullen laat verhuizen door een Erkend Verhuisbedrijf uit Hoofddorp en omstreken, hoeft u zich hier uiteraard geen zorgen over te maken. Zij beschikken over al het materiaal om uw verhuizing uitstekend te laten verlopen.

6. Schakel een verhuisbedrijf in
Wilt u goed en verzekerd verhuizen, dan is het inschakelen van een Erkend Verhuisbedrijf als Oomen Verhuizers verstandig. Oomen Verhuizers is dé verhuizer voor Hoofddorp en omstreken. Zij hebben veel ervaring en werken door hun routine snel, zorgvuldig en effectief. Wilt u extra zekerheid over de deskundigheid en kwaliteit, dan is aan te raden om te kiezen voor een vakman met een keurmerk. Hét keurmerk voor verhuisbedrijven is Erkende Verhuizers. Een groot voordeel van een Erkende Verhuizer is bovendien dat de verhuizing van uw inboedel verzekerd is en dat uw verhuizing gegarandeerd wordt uitgevoerd. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen meer te maken tijdens uw verhuizing.

7. Bespaar op de verhuiskosten
Een volledig verzorgde verhuizing door een gespecialiseerd verhuisbedrijf kost gemiddeld ongeveer €1000 – €1900, afhankelijk van de spullen die verhuisd dienen te worden. Bent u prijsbewust en wilt u voordelig verhuizen? Controleer dan of u voor een verhuisvergoeding van uw werkgever in aanmerking komt. Ook kunt u op de verhuiskosten besparen door Verhuistip 1 en 8 goed op te volgen: een goede voorbereiding is het halve werk, ook voor de verhuizers.

8. Begin tijdig en wacht niet tot het laatste moment
Zorg dat u tijdig contact opneemt met uw eigen verhuisteam of een verhuisbedrijf om alles af te stemmen. Begin hier tenminste twee maanden van te voren mee. Dit

9. Pak een bij-de-hand-tas in op de dag voor de verhuizing
Tijdens de verhuisdag wilt u niet op zoek hoeven naar sleutels, belangrijke papieren, toiletspullen of andere zaken die u elke dag gebruikt. Ook raden wij aan uw paspoort, bankpasjes bij de hand te houden tijdens de verhuizing. Houd deze spullen bij u en vervoer deze zelf.
Voor vragen neem contact met ons op of vraag Oomen Verhuizers naar de mogelijkheden. Zij zullen samen met u tot een passende oplossing komen om uw verhuizing uitstekend te laten verlopen.